Skip to main content

Klinikkens historie

Tuborg Tandklinik har været en del af Hellerup siden midten af 1980’erne, men klinikken har ikke altid ligget på Carolinevej 3, og historien starter noget før.

Historien om Tuborg Tandklinik begyndte med Jens Bjerregaard, som i 1970’erne var bryggeriarbejder på Tuborg Bryggerier i Hellerup. Selv om han nød sit job med at tappe øl og putte flasker på båndet, havde han ambitioner om noget andet, og derfor søgte han ind som tandlægestuderende på Københavns Universitet.

Efter endt uddannelse arbejdede Jens først som tandlæge på et par klinikker, inden han i 1986 besluttede at åbne sin egen klinik – Tuborg Tandklinik – på Strandvejen 141 i Hellerup. Her lå klinikken i 9 år, lige overfor Tuborg Bryggerier, indtil Jens fik behov for mere plads og i 1995 flyttede til Carolinevej 3.

Lige fra start har klinikken haft fokus på at gøre tandlægebesøget til så god en oplevelse som muligt. Blandt andet installerede Jens et fadølsanlæg i venteværelset, og det bidrog til en behagelig og afslappet stemning, der gennem årene er gået hånd i hånd med høj kvalitet og store krav til de tandlæger, der har arbejdet i klinikken – både i forhold til faglige kompetencer og menneskelige værdier.

Den 4. februar 1999 blev hele Danmark opmærksom på det anderledes patientmiljø, da Jyllands-Posten lavede et portræt af klinikken på forsiden, og BT dagen efter brugte næsten hele side 5 på klinikken. Siden er blandt andet fulgt diverse tv-indslag på DR1, TV 2, TV 2 Lorry, TV Danmark og TV4 Sverige, interview med BBC og en japansk radiostation samt besøg i et talkshow med Cecilie Frøkjær.

tandlæge Jens Bjerregaard

Dina Hedegaard Poulsen overtager klinikken

I efteråret 2016 valgte Jens efter mere end 30 år i branchen at sælge klinikken til tandlæge Dina Hedegaard Poulsen. Heldigvis valgte Jens at fortsætte som tandlæge, så klinikkens værdier, faglige stolthed og traditioner kunne blive videregivet på en god måde.

Dina blev uddannet fra Københavns Universitet i 2009 og har siden arbejdet hos en privat tandlægepraksis i Hillerød samt som børnetandlæge. Hun har også undervist på Københavns Universitet i fagene klinisk oral fysiologi (bid-funktion), pædodonti (børnetandpleje) og klinisk fællesundervisning (senior-undervisning til sidste års tandlægestuderende) i perioden 2010-2014.

tandlæge Jens Bjerregaard

Klinikken udvides med ekstra behandlere

Hvor Tuborg Tandklinik indtil 2017 havde haft to tandlæger samt klinikassistenter og elever, blev der samtidig med klinikkens overdragelse til Dina ansat endnu en tandlæge, Pernille Klok Ingvartsen. Hun blev også uddannet fra Københavns Universitet i 2009 og har arbejdet både som børnetandlæge og (hovedsageligt) i en privat praksis i Valby. Pernille startede i klinikken den 1. januar 2017.

Udvidelsen med endnu en tandlæge var for at sikre, at vores patienter altid kan få en tid, når behovet er der. Patienterne i Tuborg Tandklinik forventer den højest mulige kvalitet, men det skal også være muligt at få en tid til behandling hurtigt.

I oktober 2020-februar 2021 blev klinikken igen udvidet med tilgangen af en erfaren tandplejer, Tania Hansen og den erfarne tandlæge, Gitte Christensen.

Røntgenrum og tilknyttet specialkirurg

Alle behandlingsrum på Tuborg Tandklinik kan tage røntgenfotos. Men da vi på klinikken går op i, at vi kan yde den absolut bedste behandling, har klinikken etableret et fuldt røntgenrum, som blandt andet kan tage panorama-røntgenbilleder. Det giver et godt fundament, hvis der skal laves større behandlinger eller foretages kirurgiske indgreb.

Tandlæge, Thèrése Hamilton bliver en del af klinikken

I centrum af Hellerup har der i næsten 20 år været en tandklinik, som har været ejet og drevet af tandlæge, Thèrése Hamilton. Over årene har Tuborg Tandklinik haft en stærkt samarbejde med Thèrése og hendes dygtige personale og det førte til, at vi 1. maj 2023 kunne annoncere, at vi samler de to klinikker.

Derfor kan vi fra 1. maj 2023 byde alle patienterne der tidligere har gået hos Thèrése på Strandvejen 86 velkommen her i vores klinik på Carolinevej og vi er stolte af, at vi fremover kan tilbyde Thèréses kompetencer til patienterne på Carolinevej og Strandvejen.

Navnet Tuborg Tandklinik

Vores navn på klinikken – Tuborg Tandklinik – har en særlig betydning for os. Dels hænger det sammen med vores beliggenhed tæt på Tuborg Havn og den gamle Tuborg-grund, og dels ønsker vi med navnet at ære klinikkens og grundlæggerens historie og tilknytning til Tuborg Bryggerier.

Selv efter endt tandlægeuddannelse har Jens altid bevaret en tæt relation til bryggerifaget (bl.a. som medstifter af Skagen Bryghus) og i særlig grad til Tuborg/Carlsberg. Da han i sin tid åbnede klinikken, var det ledelsen på Tuborg Bryggerier, der stillede et fadølsanlæg med én hane til rådighed – og siden købte han sit eget anlæg med fire haner, da han flyttede i nye lokaler.

Men selv om patienterne altid kan få en enkelt til ganen, kan vi forsikre om, at ingen medarbejdere på klinikken nyder noget fra anlægget, mens arbejdet står på! Det vil være stik mod vores værdier og faglige stolthed.

tandlæge Jens Bjerregaard