Skip to main content

Kirurgi

Fyldninger

For en del år siden blev fyldninger i tænderne oftest lavet som sølvamalgamfyldninger (også blot kaldt sølvfyldninger). I dag anvendes oftest plast, da det giver en bedre æstetik. Her i klinikken anvender vi markedet bedste plast, som både sikrer høj styrke og æstetik.

Kroner

I tilfælde, hvor tanden er svækket i en sådan grad at almindelige fyldninger ikke sikre tilstrækkelig fæste til en almindelig plastfyldning kan det være en god investering at sikre tandens funktion ved at lave en krone.
Vi bruger kun med danske tandteknikere og prioriterer, at alle materialer er lavet efter højeste standarder for kvalitet, herunder at der bruges garanteret rene materialer og individuelt tilpassede løsninger.

glad kunde hos Tuborg Tandklinik

Broer

I tilfælde, hvor der mangler en eller flere tænder mellem ellers funktionsdygtige tænder eller implantater kan der laves en bro. Broer fremstilles som kroner, men sammenloddes således, at der kommer tandkroner, dér hvor der før manglede. Broer sidder fast og både ligner og føles som naturlige tænder. Vi bruger kun med danske tandteknikere og prioriterer, at alle materialer er lavet efter højeste standarder for kvalitet, herunder at der bruges garanteret rene materialer og individuelt tilpassede løsninger.

Rodbehandling

Når der går betændelse omkring en tands nerve bliver man nødt til at rodbehandle tanden for at eliminere infektionen af tandens nerve. Betændelse om en tands nerve er almindeligvis en meget smertefuld tilstand. De hyppigste årsager til betændelse i tænders nerver er dybe huller (caries) og revner eller frakturer af tænder. Uanset om tandens nerve er betændt eller død, så inficeres tandens rod med bakterier. Disse er kroppen ikke i stand til at eliminere og antibiotika vil ikke fjerne årsagen, derfor bliver man nødt til at rodbehandle tanden. Undlader man at rodbehandle tanden vil infektionen brede sig og medføre smerter, hævelse og knoglenedbrydning umiddelbart omkring rodspidsen på den inficerede tand. Når man rodbehandler fjerner man de inficerede væv, former kanalerne og desinficere, hvilket kan tage flere behandlingsseancer. Efter endt desinficering bliver tanden fyldt med nogle vævsvenlige gummiproper, som sikrer at roden ikke reinficeres.

Kirurgi

Ved kirurgiske indgreb dækker vi op fuldstændig som på Rigshospitalets Tand-, mund-, og kæbekirurgiske afdeling for at sikre steril arbejdsgang og at hygiejnen er i top. Alt bliver løbende testet, evalueret og tilrettet til de nyeste krav. Til særligt komplicerede kirurgiske indgreb samarbejder vi med specialister indenfor tand-, mund- og kæbekirurgi og såfremt situationen kræver det, vil vi henvise til specialister på netop dét indgreb der måtte være påkræver.

Dame bliver behandlet på tandklinik

Implantater

Implantater er skrueformede og består af titanium for at sikrer knogleindvækst omkring gevindene, således at implantat integreres i kæbeknoglen. Når implantatet er helet ind i knoglen kan der laves i krone ovenpå. Implantatet fungerer således som en falsk tandrod. Vi bruger ligesom Tand-, mund- og kæbekirurgisk afdeling på Rigshospitalet Astra implantater.

tandlæge redskaber