fbpx

Tandlægeskræk

Home / Behandlinger / Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

En del mennesker kommer aldrig eller meget sjældent til tandlægen. Det er rigtig ærgerligt, især fordi regelmæssige tandlægebesøg kan forebygge alvorlige sygdomme såsom caries, paradentose, tandkødsbetændelse samt mange andre sygdomme, der forårsager smerter og nedbrydning af tænderne. 

Tandlæge skræk

Hvad er tandlægeskræk?

Rigtig mange mennesker lider af tandlægeskræk. Når man lider af tandlægeskræk, kan man være nervøs eller bange for at gå til tandlægen. Dog er selve ordet “tandlægeskræk” lidt misvisende, da det er de færreste, som er bange for tandlægen. Derimod er det selve behandlingen, undersøgelsen eller de anvendte instrumenter, som får de fleste mennesker med tandlægeskræk til at udeblive fra de regelmæssige tandlægebesøg. Tandlægeskræk kaldes også for odontofobi. 

Hvordan behandles tandlægeskræk? 

Hos Tuborg Tandklinik behandler vi en del patienter, som lider af tandlægeskræk. Vi er yderst opmærksomme på, at det er en tillidssag at gå til tandlægen og at hver enkel patient har særlige behov og forventinger til besøget. Hvilken fremgangsmåde og behandlingsmetode, som passer til netop dig finder vi sammen, og i dit tempo. Det er derfor også nødvendigt, at patienter med tandlægeskræk gør os opmærksomme på det, når de bestiller tid. På den måde kan vi afsætte den tid, som er nødvendig for at du føler dig tryg og velkommen hos os. Alene det, at patienter med tandlægeskræk bestiller en tid  til behandling er et stort skridt, hvilket vi fuldt ud anerkender.

Du kan altid ringe til os på telefon 39 62 01 41 og få en snak om dine behov for behandling, og hvordan du ønsker, at vi håndterer dem.